Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

WADI JA KATSKU

Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Tiana

12.06.2019 11:50
WADI ON VAPAANA UUDELLE HOITAJALLE!

Nimi: Katsku

12.04.2019 11:01
Torstain tunnin aiheena oli esteratsastus ja koska tämä oli alkeistunti, aloittaisimme perusteista. Oli hauskaa aloittaa Hopeakauriissa Wadin kanssa kaikki ihan alusta. Olihan minulla kokemusta, mutta uusi ympäristö, uudet opettajat ja uusi poni olivat jo riittävä syy aloittaa kaikki uudelleen. Olin saanut kokea kolmen erilaisen opettajan tunnit täällä ja se tuntui kyllä hyvälle. Rikkaus oli saada olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa.

Tänään tunnin veti tuttu Tiana. Maneesi tuntui mukavalle paikalle, kun ulkona oli kylmä. Nousin ponin selkään ja Tiana käskytti alkuverryttelyyn. Teimme perusharjoituksia käynnissä ja harjoitusravissa. Kun alkuverryttely oli tehty, Tiana pyysi meidät pääty-ympyrälle. Teimme isoa ympyrää, jotta hevonen mahtui laukkaamaan siinä hyvin. Tarkoitus oli etsiä hyvä estelaukka. Wadi oli oma itsensä ja reipas, joten eteenpäin pyrkivä sopiva laukkatempo löytyi nopeasti. Ympyrältä laukattiin suoralle ja hidastettiin päätyyn. Tiana pystytti radalle ristikkoesteen, joka oli 40cm korkea. Nyt tehtävänä oli tehdä sama tehtävä, mutta esteen ylityksellä. Tämä sujui meiltä alusta asti hyvin. Tiana kyllä korjasi, jos istunnassani tai avuissani oli sanottavaa. Mutta tuttua touhua niin minulle, kuin ilmeisesti Wadillekkin. Wadi oli siinä mielessä mukava poni ratsastaa esteelle, kun se ei niistä juuri välittänyt. Wadi ei lähtenyt vetämään kohti estettä, vaan tuli sille kun kerta oli pakko. Näin esteelle tuleminen oli harkitumpaa, eikä ennen estettä tullut rynnimistä. Toki muutaman hypyn jälkeen Wadi osoittikin mieltään koko touhuun ja kielsi kerran. Jatkoimme raipan kanssa ja lopputunti menikin kivasti. Loppuverryttelynä alkutunnin ravitehtävät ja lopuksi käyntiä ilman tehtäviä. Olin vähän hengästynyt. Esteratsastus on mukavaa ja Wadi tuo siihen oman pienen haasteensa. Uskon että se siitä kyllä tasoittuu. Tianan kanssa juteltiin vielä esteistä ja Tiana kertoi järjestavansä kisat pääsisäisenä! Kivaa!

Pesin Wadin tunnin jälkeen huolellisesti. Wadi tuntui nauttivan huomiosta. Pesin myös Wadin varusteet huolellisesti ja jätin loimitetun ponin karsinaan kuivamaan. Kahvihuoneesta hain sille leipää. Kun kävelin kahvihuoneeseen vielä toisen kerran, Tiana oli juuri ripustamassa ilmoitusta pääsisäisen kisoista. Olin heti ensimmäisenä ilmoittautumassa niihin. Mukana oli myös maastoesteet, ja estehuumassa päätin osallistua myös siihen luokkaan!

Vastaus:

Todella ihanaa, että olet huomannut ja päässyt käyttämään eri opettajiamme ja arvostat asiaa <3 Kiitos. Onnea kisoihin, teillä menee varmasti hyvin! :) Tunnille osallistumisesta 10v€, estetunnista merkintä Tuntilainen -merkkiin 20v€ ja koko merkin suoritus 100v€! Tarinasta 30v€, joten yhteensä 160v€!

Nimi: Katsku

12.04.2019 10:39
Keskiviikkona oli mielenkiintoinen päivä Hopeakauriin Tilalla. Ratsastusjousiammunta-tunnit alkoivat ja vuorossa oli ensimmäinen tunti. Tuntia oli saapunut pitämään lajin mestarivalmentaja Kimmo Ruuti! Nyt oltiin hyvässä opissa! Minua jännitti enemmän kuin muille tunneille meno. Uuden kokeileminen sai aina minut erityisen jännittyneeksi, mutta hyvässä mielessä. Päivä oli melko kylmä ja lunta oli satanut hieman jo kuivaneeseen maahan. Takatalvea tässä vähiten kaivattiin. Kimmo odotti tallissa ja antoi tuntilaisille ohjeen, että hevosta ei tarvitsisi välttämättä varustaa sen kummemmin, sillä selkään emme nousisi. Harjasin Wadin ja puin sille suojat jalkoihin ja suitset päähän.

Kentällä Kimmo kertoi meille hieman ratsastusjousiammunnasta ja se kuulosti mielenkiintoiselta. Vanessa oli kanssani tunnilla ja hän oli lajia harrastanut jo aiemminkin. Kimmo esitteli meille välineitään ja hevoset saivat tutustua niihin nuuskimalla ja niinkuin Wadi teki, turvallaan kokeilemalla ja maistelemalla :D Sitten meidän tuli löytää sopivat välineet. Löysin välineiden joukosta käteeni mukavan tuntuisen jousen, jonka jaksoin virittää hyvin. Sitten Kimmo otti meidät yksitellen ratsumme kanssa maalitaululle ja opetti meitä ampumaan. Hevosenkin oli hyvä tottua ääniin ja ihmisen äkkinäisiin liikkeisiin. Ensimmäisellä kerralla poniherrani päätti häipyä paikalta. Wadilla taisi olla enemmän tarve päästä juoksemaan, kuin että syy olisi välttämättä ollut huippukammottava jousi. Kimmoa nauratti. Kun villi poni oli saatu kiinni ja oli jälleen minun vuoroni, Wadi vain säpsähti hieman ääntä. Taputtelimme rohkeaa pikkumiestä ja siirryimme taas syrjään. Harjoittelimme erilaisilla nuolilla ja erilaisia otteita. Lisäksi nuolen vetäminen nuoliviineestä piti harjoitella. Hauskaa ja jännittävää. Persialainen ote tuntui minusta luontevimmalta ja nuoliksi valikoitui puunuolet. Jousen valitseminen oli lopulta selvää, Parthian-niminen jousi. Aikamme harjoiteltuamme Kimmo kertoi vielä tekniikoista ja ammunnan haasteista, kun mukaan lisättiin hevosen liike ja vaikka tuulenvire. Lopuksi vielä venyttelimme käsiä, joka muuten tuntuikin mahdottoman hyvälle. En ollut ajatellutkaan, että käsivarren lihaksia käytettiin tässä näin paljon. Kimmo kiitti tunnista ja kehotti kiinnostuneita osallistumaan seuraavan viikon ratsastusjousiammunta tunnille, jossa noustaisiin hevosen selkään! Kimmo oli ollut hyvin perusteellinen ja miellyttävä opettaja, joka saisi vaikka katukiven innostumaan ratsastusjousiammunnasta!

Wadissa ei ollut paljoa huollettavaa, joten kun poni oli takaisin tarhassaan, juoksin kahvihuoneeseen ilmoittautumaan seuraavan viikon tunnille!

Vastaus:

Hyvä tarina! :) Mahtavaa, että osallistuitte ja innostuitte! Tunnille osallistumisesta 10v€, tarinasta 30v€!

Nimi: Katsku

08.04.2019 15:58
Torstaina oli kauan odottamani maastoratsastustunti, jonka vetäjänä toimi tallin komea talliapulainen Lukas. Ilma oli mitä kaunein ja aurinko lämmitti kovasti. Tallissa Lukas ohjeisti minua heti ratsun varusteista maastoretkeä varten ja kertoi ottavansa omaksi ratsukseen mustan hollantilaisorin Vilin. Aloitin hommat ja hain oman hoitoponiorini ulkoa sisälle. Wadi oli melko laiskan oloinen ja haukotteli kovasti tallissa kun varustin sitä. Käytävän toisella puolella Vili kuopi lattiaa omassa karsinassaan. Lukas torui Viliä ja jatkoi satulan kiinnittämistä. Lukas oli taitava hevosten kanssa.

Kun ratsumme olivat valmiit lähdimme Lukaksen johdolla tallipihaan. Nousimme ratsaille ja Vili alkoi tepastella heti. Kiristimme vyöt ja lähdimme Lukaksen johdolla kohti maastoa. Lukas kertoi, että menemme suota kiertävän lenkin. Hän kertoi myös maastoratsastuksen perusasioista, kuten istunnan tärkeydestä ylä- ja alamäissä, sekä laukatessa oli hyvä nousta kevyeen istuntaan. Hän kertoi myös, että maastossa ravattaisiin kevyttä ravia, jolloin täytyi keventää. Lukaksen mukaan maastossa oli mukava mennä vähän vapaammin, kentällä sitten keskityttäisiin enemmän niihin taivutteluihin ja tempoihin. Lukas perusteli asiansa hyvin ja oli mukavaa saada perusasioistakin kertausta, vaikka maastossa olin ratsastanut paljonkin. Vili oli innokas ja meinasi välillä ravata jopa melkein paikoillaan. Lukas sai tehdä töitä sen eteen, että Vili kulkisi rentoa käyntiä. Minun ponini oli tosiaan laiskalla päällä ja jouduin välillä ottamaan johtoratsukkoa kiinni ravaamalla muutaman askeleen. Pääsimme peruslenkin kohdalle ja Lukas kehotti meidät raviin. Ravasimme melko reippaasti puusillalle asti. Lukas ohjasi Viliä toiseen reunaan ja minä ja Wadi tulimme toista reunaa miltei vierelle. Lukas seurasi välillä ratsastustani ja hymyili. Komea! :3

Peruslenkin pätkä oli sulanut kokonaan ja puusillan jälkeen jatkuva tie näytti yhtä hyvältä. Lukas ohjeisti nostamaan laukan ja Vili heitti pari matalaa pukkia innostuksesta. Wadi kaahotti perässä häntä pystyssä. Oli hauskaa! Laukkasimme suon reunaan asti ja Lukas nosti kätensä nyrkissä pystyyn hidastamisen merkiksi. Hidastimme käyntiin. Lukas kehui hevosen hallinta taitoani ja muistutti vielä, että tuli olla myös varautunut pukkeihin. Nauroimme molemmat. Suolla oli vielä lunta, mutta reitti oli ihan hyvä. Aurinko lämmitti kuitenkin koko ajan ja vesi virtasi monessa kohdassa.

Saavuimme mökkitielle ja Lukas kertasi nopeasti kuinka tiellä tulee käyttäytyä hevosen kanssa. Nostimme sitten ravin ja sen kautta laukan. Saimme laukata mökkitien rauhassa, ilman että autoja tuli vastaan. Lukas nosti jälleen kätensä merkiksi hidastamista varten ja juuri kun aloimme hidastaa, edessäpäin näkyikin kävelijä. Hevosemme hiljensivät käyntiin ja ratsastimme rauhallisesti kävelijän ohi. Toivotimme hyvää päivää ja noin nelissä kymmenissä oleva nainen vastasi hymyillen tervehdykseemme. Nainen kommentoi Lukaksen ja minun hevosten kokoeroa hieman huvittavana ja nauroimme kaikki. Olihan se totta, että Wadi oli hieman pikkuruisempi kuin Vili ja pitkänhuiskea Lukas korosti hevosen korkeutta, ja minä, lyhyt 14-vuotias tytön tyllerö sitten ponin kanssa!

Ravasimme kävelijän ohituksen jälkeen vielä pienen pätkän ja sitten rauhoituimme kävelemään loppumatkan. Myös tuo metsäpätkä mökkitieltä tallin takatien varteen asti oli vielä luminen. Takatie oli taas melkein kuuma pätkä kävellä. Aurinko pääsi paistamaan suoraan. Tarhojen takapellolla näkyi monesta kohtaa lumen alla uinuva sänkipohja. Pellolla pääsisi kohta menemään, kunhan se ensin hieman kuivahtaa.

Tallipihassa Lukas kiitteli tunnista ja minä kiittelin häntä erityisen hyvästä opetuksesta. Luulen etten ollut aiemmin yhtä teorian täyteisellä maastotunnilla käynytkään. Lukas oli mahtava! Tallissa jutustelimme niitä näitä ja pesimme hevosten jalat ja vatsan alukset kurasta. Veimme sitten hevoset tarhaan kevyesti loimitettuna. Kun veimme varusteita varustehuoneeseen, jouduin pyytämään Lukakselta apua pesukoneen päälle laittamisessa. Laitoimme molemmat satulahuovat pesuun ja pesimme vielä suojatkin. Kuraa oli lentänyt ihan urakalla. Mukavaa touhuilla tallilla ja käydä tunneilla täällä!

Vastaus:

Hyvä tarina! :) Tosi hyvin kuvailtu ja kirjoitettu. Lukas on ollutkin näköjään huippuope!
Ensinnäkin tunnille osallistumisesta 10v€, tää oli myös sun toinen maastolenkki Maastoilija -merkkiä varten, yks enää käymättä! ;) Sitten Tuntilainen -merkkiin maastotunti suoritettu eli siitä 20v€, enää estetunti käymättä! Lisäksi suoritit viikkotehtävän pyytämällä Lukakselta apua, siitä 20v€ ja itse tarinasta saat 50v€, joten yhteensä 100v€.

Nimi: Katsku

02.04.2019 17:01
Tiistaina minulla ja Wadilla oli edessä alkeistunti, jossa tutustuttaisiin kouluratsastuksen saloihin. Olin laittanut Wadin kuntoon ja se näytti minusta upealta. Oli ihanaa päästä taas ratsastamaan! Ulkona oli kaunis sää, aurinko paistoi ja lämpö oli kivunnut seitsemään asteeseen. Lumi suli vauhdikkaasti. Tunti pidettiin kuitenkin maneesissa.

Alkukäyntien aikana tehtiin voltteja ja kiemurauria ja täyskaartoja. Oli mukavaa taas suorittaa tehtäviä ja varsinkin kun poni oli niin kuuliainen. Wadi rakasti työskentelyä. Samat tehtävät jatkuivat, mutta Tiana pyysi minua siirtämään Wadi harjoitusraviin. Kun verryttelyt oli tehty, jatkettiin harjoitusravissa uraa seuraten ja lävistäjällä kokeiltiin keskiravia. Tiana on hyvä opettaja. Hän huomioi kokonaisuuden, niin ratsastajan, kuin hevosenkin. Wadi venytti askeltaan hienosti. Tuntui kuin olisin ollut kouluratsastuskisoissa! Kun oikeanlainen keskiravi oli löytynyt siirryimme hetkeksi käyntiin. Tiana kertoi seuraavan tehtävän olevan laukka. Ensin pääty-ympyrällä ja sitten kokeillaan laukanvaihtoa. Hui! Jännittävää, heti tuumasta toimeen.

Wadi laukkasi rennosti ja minusta tuntui hyvälle. Wadi sai minut tuntemaan itseni hyväksi ratsastajaksi, mikä nosti itseluottamustani. Hyvätempoista laukkaa ei tältä ponilta tarvinnut kauaa hakea. Laukan vaihto onnistui myös! Osaava hevonen, mietin. Vastalaukka oli kamalaa ratsastaa. Wadi ei oikein itsekkään ollut varma kuuluiko hänen näin mennä ja Tiana yritti parhaansa mukaan ohjeistaa minua ja istuntaani tukemaan Wadin vastalaukkaa. Seuraava kerta sujuikin jo paremmin.

Kun laukkatehtävä oli ohi, teimme pohkeenväistöharjoituksia käynnissä. Tämä oli mukavaa, vaikka pitikin keskittyä moneen asiaan samaan aikaan. Olin kuitenkin jo monta kertaa tehnyt tätä aiemmin, joten tiesin mitä tuli tehdä. Wadilla kesti hyvin mielenkiinto suorittamiseen ja saimme pari pätkää tosi hyvää väistöä aikaiseksi. Lopuksi pohkeenväistöä kokeiltiin myös ravissa. Haastavampaa, mutta selvisimme kuitenkin ihan hyvin. Olin huippu onnellinen! Loppukäyntien aikana taputtelin oriin paksua kaulaa. Tiana antoi vielä muistutuksena muutaman neuvon istuntani parantamiseen ja hevosen liikkeiden tukemiseen. "Vaikka Wadi hämmentyy, älä jätä sitä yksin, vaan neuvo sitä oikeaan suuntaan. Niin sekin tekee sinulle" hän kertoi. Ymmärin täysin hänen kommenttinsa ja rakkauteni tuota ponia kohtaan vaan kasvoi. Se todella tuki minua ja minun täytyi tehdä sama sille, jos se joutui pulaan. Kuten tänään vastalaukassa.

Kävelimme tallille päin. Ulkona oli niin ihanaa, että kun olin saanut oriilta varusteet pois ja harjattua sen, palasimme ulos. Kävelimme pihapiirissä ja kävimme nuuskimassa kentällä ja hallin pihassa. Hallissa seisoi traktori, jota kävimme myös katsomassa. Kävelimme pienen lenkin myös pellolla, jossa alkoi olla kaikki lumi jo sulanut. Lintujen laulu kantautui metsästä pellolle asti. Wadi nuuhki ilmaa sieraimet ammollaan. Vein orin tarhaan vielä loppupäiväksi.

Vastaus:

Hieno tarina Katsku! :) Tästä tulikin mieleeni, että osan tunneista voisi jo siirtää kentälle :) Tästä siis koulutunnille osallistumisen suoritus 20v€, tunnille osallistumisesta 10v€, Tämä oli myös 5. hoitokertomuksesi, joten Superhoitaja -merkin ensimmäinen alataso suoritettu 30v€ ja kuvailit myös kaunista keväistä säätä tässä hienosti, joten siitä Ympäristö -merkin alataso 20v€ ja Vuodenaika -merkkiin alataso 50v€! Lisäksi itse tarinasta 40v€, melkoinen jackpot! Yhteensä siis 170v€!

Nimi: Katsku

30.03.2019 16:44
Lauantaina tulin jälleen Hopikseen (eli Hopeakauriin Ratsutilalle). Eilen oli käyty tutustumistunnilla Wadin kanssa ja nyt ajattelin lähteä maastoon tai kentälle ratsastamaan. Tallilla painelin ensimmäisenä varustehuoneeseen. Siellä istuikin minua nuorempi vaaleahiuksinen tyttö reppuaan penkomassa ja jousi vierellään. "Hei!" tervehdin häntä ystävällisesti. "Hei, olen Vanessa, Kiiran hoitaja" tyttö tervehti kohteliaasti takaisin ja minäkin esittelin itseni. Sitten minua kiinnosti jousen tarina ja Vanessa kertoi aikovansa alkaa harrastaa ratsastusjousiammuntaa Kiiran kanssa. Aika hurjaa :) "Olen lähdössä maastoon Kiiran kanssa, lähdetkö mukaan? Siellä on kaunis ilmakin" Vanessa kysyi iloisesti ja minä olin heti mukana!

Varustimme hevosemme ja Vanessa ehtikin ennen minua jo ulos. Nousimme pihassa selkään ja Wadi tepasteli taas rauhattomana. Se taisi aavistaa, että maastoon päästäisiin. Ehdotin Vanessalle, että hän menisi edellä. Wadilla tuntui olevan virtaa. Lähdimme pihasta kohti tarhoja ja siitä maastoreiteille. Aurinkoinen ilma oli lämmin. Ihanaa olla maastossa! Peruslenkillä otimme hieman ravia. "Haluatko mennä minkä lenkin?" Vanessa kysyi ja minulle sopi mikä vain. Vanessa teki valinnan ja suuntasimme Vanhaan Metsään. Reitti oli henkeäsalpaava. "Hienon näköistä" huokaisin. Tulimme Kaurisjärven rantaan ja Vanessa kysyi haluaisinko laukata, nyökkäsin ja annoin Wadille laukka-avut. Vanessa ja Kiira lähtivät laukkaamaan rinnallemme. Wadi päästelikin oikein kunnolla. Ihana huimapää tämä poni! Olin aivan rakastunut siihen! <3 Hiekkatie muuttui jälleen kapeammaksi ja siirryimme takaisin käyntiin. Wadi puhisi ja Kiirakin pärskähteli. Mukavaa tehdä tämä yhdessä toisen hoitajan kanssa. Minä ja Wadi jäimmekin sitten johtoon ja vedimme loppu maaston edeltä käsin. Otimme vielä peruslenkin pätkällä ravia. Wadi toimi kuin unelma. Maastoratsastus oli huikean kivaa ja täällä Hopiksessa oli tosi hyvät maastot!

Tallipihassa Vanessa kertoi meillä menneen tunnin verran aikaa. "Oli kyllä mukavaa. Täytyy mennä joskus uudestaankin." ehdotin ja Vanessa oli samaa mieltä. Tallissa riisuimme hevosten varusteet. Wadi oli vähän hionnut mahavyön alta ja pyyhin lopuksi kostealla sienellä sen kainalot. "Kuuma-Kalle" sanoin ponille ja pörrötin sen harjaa ja halasin sitä. Pieni, mutta pippurinen :D Vein varusteet paikoilleen ja sitten vielä Wadin tarhaan. Menin tutkimaan ilmoitustaulua, uskaltaisinkohan joihinkin kisoihin mennä...

Vastaus:

Hienoa tytöt! Olet nyt käynyt yhden maastolenkin Maastoilija -merkkiä varten, Tallikaveri -merkkiin saat yhteisen maastolenkin alatason suoritettua, siitä 20v€! Toivoisin vielä hieman tarkempaa kuvailua, esim millainen ratsu toisella on, mitä hänellä on päällään tai mitä varusteita hän käytti. Tarinasta saat 30v€, joten yhteensä tästä 50v€! :)

Nimi: Katsku

29.03.2019 17:58
Kun leipäkuorma oli turvallisesti kuljetettu tallille ja olin esitellyt koko tallin äidilleni, oli aika aloittaa valmistelut tuntia varten. Vihdoin! Tutustumistunti! Sitten saisin alkaa ratsastaa Wadia itsenäisesti!

Keräsin Wadin tarvikkeet sen karsinalle. Olin hankkinut sille vaaleansinisiä varusteita, kuten satulahuovan ja suojat. Wadi söi vielä päiväheiniensä rippeitä karsinassaan. Avasin liukuovea sen verran, että pujahdin harjan kanssa ovesta sisään. Annoin ponin olla vapaana karsinassa sen aikaa, kun harjasin sen. Wadilla oli ihanan värinen karva ja sen upeat jouhet olivat ihanan pitkät! Avasin harjaan tekemäni letit ja harja tuli kauniille laineille. Wadi seisoi rauhallisesti paikoillaan. Se nuuski minua aina kun osuin kohdalle. Satuloin ja suitsin Wadin myös.

Kun kaikki oli valmista, Tiana tuli hakemaan minut ja suuntasimme ulkokentälle. Ulkona oli upea ilma ja aurinko paistoi lämpimästi. Kentän keskellä nousin Wadin selkään. Wadi hieman tallusteli paikallaan, mutta malttoi kuitenkin odottaa. Tiana kehotti minua pidättämään Wadia niin, että se malttoi seistä paikoillaan ensin, ennenkuin lähdettäisi liikkeelle. Selässä oli ihanaa. Nyt ratsastaisin unelmieni ponilla!

Tunti alkoi käynnissä ja teimme melko helppoja tehtäviä, kuten voltteja ja pääty-ympyrät. Pian Tiana huomasi, että aloin rentoutua ja että olin ratsastanut ennenkin. Otimme suoralla harjoitusraviin siirtymisen ja siitä takaisin käyntiin. Wadilla oli eteenpäin vievät askeleet, mutta se toimi kuuliaisesti. Kokorata leikkaa, menimme kevyessä ravissa. Keventäessäni tuntui kuin Wadi olisi lentänyt! Sillä oli hienot liikkeet! Siirryimme myös harjoituksen vuoksi harjoitusravista kevyeen raviin ja takaisin. "Haluatko kokeilla laukkaa?" Tiana huusi kun hiljensimme käyntiin. "No totta vie haluan!" hihkuin takaisin. Laukkaaminen oli ihanaa! Olin kyllä laukannut ennenkin. Jälleen pitkä suora oli tehtävälle sopiva ja Wadi nosti laukan helposti. Se tuntui ihanalle! Mutta sitten vauhti tuntui kiihtyvän ja Tiana kehotti hiljentämään. Pieni paniikki hiipi mieleeni ja pidätin ohjista. Wadin keinulaukka sai pienen pukin tapaisen jatkoksi, mutta se hiljensi sitten kuitenkin kurvissa. Hui, se tuntui hurjalle. "Pidätä sitä jos se alkaa kaahailla." Tiana neuvoi ja otimme tehtävän pian uudelleen. Nyt se onnistui ja tunsin oloni jälleen itsevarmaksi. Uuden hevosen kanssa aina vähän jännittää, että osaanko ratsastaa sitä. Nyt minusta taas tuntui, että tunsin sen askellajeja vähän ja saatoin saada käskyni sille läpi. Nautin ihanasta laukasta ja Tiana pyysi minua vielä laukkaamaan pääty-ympyränkin. Wadi toimi hienosti ja asettui muotoon ratsastettaessa. Minä hymyilin leveästi selässä.

Tunnin jälkeen Tiana antoi vielä neuvoja ja kehotti minua osallistumaan alkeistunneille Wadin kanssa, jotta saisimme hyviä yhteisiä kokemuksia ratsukkona. Ainoin ottaa neuvosta mallia ja loppuverryttelyn jälkeen palasin talliin. Olin huojentunut onnesta :) Hoidin Wadin ja lopuksi vielä pesin sen pesupaikalla. Minulla ei ollut vielä Wadille omaa saippuaa, joten lainasin yhtä saippuapulloa, jossa luki: Melli. Minun täytyy muistaa kiittää Almaa saippuan lainasta, kun näkisin häntä ensikerran :D Lopulta Wadi kiilsi ja näytti hyvältä. Loimitin sen uudella vaaleansinisellä ponipojan loimella ja vein orin karsinaansa. Puhdistelin vielä suojat ja kuolaimet ja sitten soitin äidin hakemaan minua. Ihana aurinkoinen päivä ja täydellinen ensimmäinen tunti!

Vastaus:

Mahtava tarina Katsku! Wadi on hieman kokeilevaa mallia, mutta pärjäsitte hienosti! :) Teistä vielä tulee jotain hienoa ;) Suoritit hienosti myös Viikkotehtävän, josta ansaitsit +20v€, Tutustumismerkki on suoritettu, josta 50v€! Lisäksi itse tarinasta saat 40v€, joten yhteensä pokasit huimat 110v€! Hienoa Katsku ja Wadi! :)

Nimi: Katsku

26.03.2019 17:38
Seuraavana päivänä ensikäynnistäni Hopeakauriin tallilla, poljin jälleen koulun jälkeen tallille. Läksyjä oli tullut paljon ja yksi historian projektikin odotti viimeistelyä huomista esitystä varten. Silti... tässä minä poljin rapakkoista tietä pitkin kohti Kaurismäkeä.

Tallilla jätin pyöräni samaan paikkaan kuin eilen ja repun otin mukaani sisälle talliin. Tallin pääoven vieressä oli heti pukuhuone, jossa oli kaappeja hoitajia varten. Valitsin yhden tyhjän kaapin ja jätin reppuni sinne. Kävin valikoimassa ämpärillisen erilaisia harjoja varustehuoneesta ja vein ne toiselle pesupaikalle. Etsin Wadin karsinan, joka oli numero 6. Karsinan oven pielessä roikkui vanha kulunut riimunnaru, otin sen. Päitsiä en löytänyt, joten oletin niiden olevan ponilla päässä. Läksin reippain askelin kohti tarhoja tallin takaovesta.

Tarhalla huomasin, että oletukseni oli osunut oikeaan; Wadilla oli kuin olikin päitset päässä. Myöskin melko vanhat ja kuluneet. "Täytyy ostaa hieman tarvikkeita" mietin ääneen, kun silittelin Wadin komeaa päätä. Napsautin riimunnarun kiinni ja poniori seurasi minua kiltisti tarhasta. Kävellessämme, se hamusi minun taskujani koko ajan ja nappasi jopa kiinni paitani reunasta! "Hei! Irti, saat kyllä makupalasi, mutta täytyy käyttäytyä ensin" juttelin nauraen. Wadi osasi kulkea kauniisti narussa.

Tallissa kiinnitin Wadin päitsien molemmin puolin kiinni pesupaikalla oleviin ketjuihin. Wadi seisoi ylväänä. Se oli sopivan kokoinen minulle. Otin ämpäristä ensin pienen pehmeän harjan ja harjasin Wadin pään ja jalat. Wadi seisoi paikoillaan ja kuunteli. Välillä se hamusi huulillaan ketjua suuhunsa. Wadilla oli melko pitkä harja. Selvitin sen kammalla ja letitin löysähköille leteille. Letitin myös otsaharjan. Ajattelin jättää ne sille nyt ainakin huomiseen, että harjaan tulisi hieman laineita. Wadin karva oli sileää. Voisin pestä sen joku päivä. Vaihdoin kovempaan harjaan ja harjasin oriin huolellisesti läpikotaisin. Kuljetin kättäni sen kylkiä ja lautasia myöten, se selvästi piti siitä. Oli mukavaa tutustua uuteen hevoseen. Kipaisin kahvihuoneesta pari leipäpalaa, Wadi ahmi ne innoissaan. "Senkin ahmatti" taputin sen kaulaa. Kun poni oli puunattu, vein sen takaisin tarhaan. Vaikka tein varmasti paljon turhaa työtä harjatessani hevosen ja sitten vieden sen takaisin vain tarhaan, tämä oli minulle ja Wadille mukava yhteinen hetki. Tästä se alkaa! "Kuulitko poika, tästä se alkaa" hymyilin portilla ja seurasin hevosten laiduntamista.

Tallissa siivosin jälkeni pois ja etsin repustani kynän ja paperia. Läksin etsimään Wadin varustekaappia ja kirjoittelin ylös tavaroita joita täytyisi hankkia. Ja niitä oli paljon! Lopuksi pakkasin reppuni ja polkaisin pyörälläni kotia kohti.

Vastaus:

Hyvä tarina ja ihanaa tutustumisen huumaa :) Wadi vaatiikin hieman jämäkkyyttä, vaikka kiltti ja hurmaava poni onkin <3 Luulen, että olette tosiaan sopiva pari! Tässä kuvailit myös kivasti paikkoja ja hienoa, kuinka olet ottanut selvää tallista ja paikoista :) Hyvä Katsku! Tarinasta 40v€.

Nimi: Katsku

26.03.2019 15:03
Eräänä maaliskuisena maanantaina pyöräilin koulun jälkeen kohti Kaurismäkeä. Olin huomannut ilmoituksen Hopeakauriin Ratsutilasta kotikyläni Kerkkälän K-kaupan ilmoitustaululta. Päätin lähteä katsomaan paikkaa ja mahdollisesti varaamaan sieltä ratsastustuntia. Minulla oli perhosia vatsassani. Tallipihassa oli melkoisen hiljaista. Parkkipaikka ja tallin edustalla menevät kulkuväylät olivat jo auringon sulattamia. Hiekkapohjainen piha oli kuitenkin vetinen kaikesta sulaneesta lumesta. Jätin pyöräni nojaamaan tallin etuoven oikealla puolella olevaa pitkää seinustaa vasten ja laskin reppuni selästä pyörän viereen. Etuoven vieressä oli toinen ovi, jossa luki "Toimisto". Koputin oveen ja koputus kuulosti minusta hieman liian hiljaiselta. Sisältä kuitenkin kuului ystävällinen naisen ääni "Sisään!". Kiristin hieman poninhäntääni, oikaisin paitani helmaa ja huokaisin syvään. Sitten avasin oven.

"Hei! Olen Katarina Dahl. Tulin kyselemään teiltä ratsastustuntitoiminnasta" aloitin reippaasti hymyillen. "No mutta päivää Katarina.." nainen ehti aloittaa, mutta keskeytin hänet "Katsku. Siis sano vaan Katsku, niin kaikki tekee. Tai siis se on lempinimeni ja Katariina kuulostaa vähän..."selitin hieman liian innokkaana. "Katsku. Okei, tervetuloa Hopeakauriin Ratsutilalle, minä olen paikan omistaja Tiana Dalgren" nainen seisautti selitykseni ja näytti käsillään rauhoittelevaa merkkiä. Ymmärsin että olin intoillut liikaa. "Aa joo, anteeksi.. tai siis hei Tiana" änkytin ja hymyillen ojensin kuitenkin käteni. Kättelimme tummahiuksisen ja todella kauniin Tianan kanssa. Haluaisin olla hän isona, ajattelin. Tianalla oli kauniit ja siistit vaatteet ja hänen yleisilmeensä oli todella huoliteltu. Aivan kuin en olisi tullutkaan tallille, vaan jonkin kauneushoitolan toimistoon! Tiana pyysi minua istumaan ja kertoi mielellään minulle tallinsa toiminnasta. Kuuntelin haltioituneena. Missä olin ollut koko tämän ajan, kun tällainen aarre oli mennyt minulta ihan ohi!

Pian kävelimmekin jo toimistosta tallin puolelle, jossa tuoksui huumaavalle. Sisällä ei ollut yhtään hevosta. Tiana kertoi hieman talli järjestyksestä ja muista tallisäännöistä. Kuuntelin tarkkaan ja minun teki mieli kirjoittaa muistiinpanoja, mutta minulla ei ollut välineitä siihen. Jatkoimme matkaa ja Tiana esitteli minulle kaikki tallin tilat. Palasimme tallin käytävälle ja vastaan käveli tummatukkainen suunnilleen ikäiseni tyttö. "Moi! Olen Alma" hän tervehti iloisesti. "Moi minä olen Katsku. Hauska tavata" tervehdin. Juttelimme hetken ja Alma kertoi pitävänsä tosi paljon Hopeakauriin Tilasta ja olleensa hoitajana jo joulukuusta asti. Hän vaikutti todella mukavalta tytöltä. Alma hoitaa tallilla Melli-nimistä tammaa.

Tiana johdatti minut seuraavaksi ulos katsomaan hevosia. Alman tavattuani, aloin pohtia, pitäisikö minunkin liittyä hoitajiin. Tallin toisella ulko-ovella meitä vastaan tuli mies, joka talutti kaunista punarautiasta puoliveristä. "Kas päivää!" mies tervehti. "Olen Lukas, talliapulainen" hän selvensi ja tervehdimme pikaisesti, hän vei ratsunsa sisälle talliin. Tiana kertoi oriin olevan Chili Pepper eli Papu. Sitten jatkoimme matkaa tarhoille. Tallin takana aukenivat tarharivistöt. Ensimmäisessä tarhassa paistatteli päivää kimo, voikko ja kirjava hevonen. Tiana kertoi tammojen nimet: Leila, Melli ja Tinki. Melli oli siis juuri tämän Alman hoitohevonen. Kaikki kolme olivat varattuja, eli niillä oli jo aktiiviset hoitajat. Seuraavassa tarhassa, kulmassa seisoskeli niin ikään kolme tammaa. Näistä kaksi ruunikkoa ja yksi musta. Toinen ruunikko oli Tianan kisaratsu Ines ja toinen taas siro arabialainen Fiija. Kolmannella tammalla mustalla Kiiralla olikin jo hoitaja. Mietin että kyllä on aktiivinen talli, kun melkein kaikilla hevosilla olikin hoitaja! Tammoista ainoastaan Fiija oli vapaa. Seuraavassa tarhassa oli kaksi hieman raskaampirakenteista hevosta. Tiana kertoi niiden olevan Risto ja Macho ja jälkimmäisellä oli hoitaja. Poikien jälkeen yksin tarhassa juoksenteli villin oloinen musta kaunis puoliverinen Vili. Sen tarhakaveri Papu olikin tullut meitä tallinovella äsken vastaan. Viimeisessä tarhassa sydämeni jätti lyönnin välistä. Uljaan upean friisiläisoriin kanssa laidunsi maailman ihastuttavin ja komein welshponiori. Se nosti päätään heinäkasasta ja katsoi suoraan minuun. Sen katse sai minut jähmettymään. "Miten kaunis" henkäisin ja Tiana kertoi Frollon olevan jo varattu. "Tarkoitin tuota sydäntensärkijää" osoitin tummanrautiasta liinaharjaa. "Ai, se on Wadi" Tiana nauroi. "Haluan sen! Haluankin alkaa hoitajaksi!" katsoin vakavana tallinomistajaa, joka näytti ilahtuneelta. "Voi miten mukavaa" Tiana hymyili. Wadi lähti kävelemään kohti tarhan porttia ja silitin sen upeaa päätä. "Voi se on ihana!" intoilin Tianalle.

Sisällä tallissa Tiana kertoi minulle mitä uuden hoitajan tuli tallin säännöistä ja hoitamisesta tietää. Kättelimme ja Tiana toivotti minut tervetulleeksi talliporukkaan. Olin haljeta onnesta!

Vastaus:

Voi miten ihana tarina Katsku! <3 Kiitos kaikista kauniista sanoistasi :) Hienosti kuvailit tallilla esiintyviä henkilöitä, hevosia ja paikkoja! Tästä saat suoritukset jo Ympäristö -merkin kahteen alatasoon! Niistä yhteensä +40v€ ja tarinasta 50v€! Yhteensä siis 90v€. Tervetuloa vielä porukkaan!

~VIRTUAALITALLI HOPEAKAURIIN RATSUTILA~

©2019 Hopeakauriin Ratsutila - suntuubi.com