Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
TÄHTIVALMENNUKSET 14.4.2019
 
Tähtivalmennukset tulevat taas!
*************************************
Sisla kutsuttiin pitämään Hopeakauriin Ratsutilan tähtivalmennusta huhtikuussa ja hän olikin hyvin otettu kutsusta. Valmentajana Sisla on rauhallinen, pitkäjänteinen ja hän painottaa ennen kaikkea hevosen ja ratsastajan yhteistyötä ja hän haluaakin, että kaikille valmennukseen osallistuneille jää valmennuksesta mukava ja oivaltanut olo.
 


Kouluvalmennus su 14.4

• Klo: 12:00 - 13:30 Maneesissa

• Maksu: 25KP

• Ansio: puolikas taitotähti
    hoitohevosellesi kouluratsastuksessa
 
Kouluvalmennuksessa Sisla tahtoo painottaa ratsastajan ja hevosen mahdollisimman eleetöntä yhteistyötä. Harjoittelemme paino- ja pohjeapujen käyttöä ja keskitymme ympyrällä työskentelyyn. Valmennettaville tulee tutuiksi myös erilaiset pysähdy - peruuta - liikkeelle -harjoitukset, joiden tarkoitus on entistä enemmän viilata ratsukon yhteistyötä.
Sisla on myös tarkka siitä, miltä hevonen työskennellessään näyttää ja tavoitteena onkin rento, motivoitunut ja innokas hevonen, joka mielellään haluaa työskennellä ratsastajan kanssa ja pyrkii työskennellessään aina parhaaseensa.
 
Valmennus aloitetaan perusteellisella lämmittelyllä, joka aloitetaan vapain ohjin ravailulla. Samalla Sisla käy juttelemassa jokaisen osallistujan kanssa ja kyselee mahdollisia toiveita valmenusta koskien. Pian siirrytään hakemaan kevyttä ohjastuntumaa ja ratsastetaan ympyröitä eri suuntiin. Tavoitteena olisi saada hevonen kuuntelemaan mahdollisimman kevyitä ja huomaamattomia apuja, saaden hevonen kuitenkin taipumaan ratsastajan pohkeen ympärille. Sisla on tarkkana ohjien käytöstä ja vahtii tarkasti, että ohjasote pysyy tasaisena ja kevyenä ja ettei sisäohjalla jäädä kiskomaan hevosta mutkalle.
 
Kun ympyrät on ratsastettu ja hevoset lämmitelty siirrytään pysähtymisiin. Ensin havainnollistetaan jokaiselle käynnissä, miltä oikeanlaisen kaikki jalat tasassa ja rauhassa paikoillaan pysähdyksen tulisi ratsastajasta tuntua. Sisla tahtoo nähdä hyvin ennakkoavuilla valmisteltuja tasajalkapysähdyksiä, jossa hevosen tulisi malttaa pysyä paikoillaan. Helpommin sanottu kuin tehty vai kuinka :D Ja taas Sislan haukan katse kiinnittää huomiota ratsastajan käsiin ja käsien asentoon sekä ohjaksiin.
Kun pysähdykset käynnissä ja ravissa alkavat näyttää hyviltä, otetaan mukaan muutaman askeleen peruutus aina pitkällä sivulla, jolloin korostuu hevosen kyky kuunnella ratsastajansa apuja. Sisla tahtoo, että koko suoritus näyttää tasapainoiselta ja että ratsukolla säilyy tasainen tahti, joka suorituksessa. Tässä harjoituksessa pyritään laadukkaisiin suorituksiin ja Sisla korostaakin, että määrällä ei ratsastaessa voi korvata laatua.
Loppuverryttelyinä ravataan taas pitkin ohjin ja Sisla komentaa ratsastajat nostamaan jalustimet ylös. Tällä kertaa hevoset säästyivät hikitreeneiltä, mutta Sisla luulee, että ratsat ovat suorituksensa jälkeen aivan puhki ja kaikkensa antaneita ja tyytyväisiä. Lopulta Sisla kertoo vielä koostavan loppupalautteen sekä kehuu ja kiittää valmennettaviaan tästä tilaisuudesta saada valmentaa heitä.
 

 
Estevalmennus su 14.4

• Klo: 14:00 - 15:30 Maneesissa

• Maksu: 25KP

• Ansio: puolikas taitotähti 
             hoitohevosellesi esteratsastuksessa
 
Estevalmennuksessa keskitytään tasapainoiseen kokonaissuoritukseen esteradalla. Kentälle on koottu tosi yksinkertainen rata pitkillä esteväleillä, jotta ratsastajalla olisi aikaa keskittyä jokaiseen erilliseen esteeseen ja pyrkiä ratsastamaan/hyppäämään jokainen este harkitusti ja täydellä keskittymisellä. Radan ratsastus aloitetaan ja lopetetaan pysähdykseen ja radalle saa lähteä vasta, kun hevonenkin on rauhallinen.
 
Sisla kokoaa helpon näköisen radan värikkäistä puomeista ja laskeskelee esteiden välejä keskittyneen näköisenä harppoen, kun valmennettavat saapuvat sisään hevostensa kanssa.
Valmennettavat nousevat hevostensa selkään ja mittailevat jalustimensa oikeaan mittaan ja saavat aloittaa hevostensa lämmittelyn vapaasti Sislan vielä kootessa viimeisiä esteitä radalle. Vapaamuotoisen lämmittelyn jälkeen Sisla osoittaa muutaman esteen radalta, joita hypätään yksittäin lämmittelynä Sislan samalla jututtaessa jokaisen valmennukseen osallistuvan.
 
Esteitä korotetaan lämmittelyn jälkeen ja Sisla näyttää muutaman esteen sarjan ja komentaa jokaisen ratsastajan alas hevosensa selästä.
“Koska hyvin suunniteltu on melkein puoliksi tehty”, Sisla aloittaa.
“Haluan, että laskette askeleet jokaisen näiden esteiden väliltä ensin jalan ja mietitte etukäteen kuinka monella laukalla aiotte esteille tulla. Ottakaa huomioon hevosenne ja sitten saatte kukin ratsastaa radan ja kertokaa lopuksi pitikö etukäteen laatima suunnitelmanne paikkansa ja jos ei niin mitä ratkaisuja päädyitte ratsastaessanne tekemään.” Sisla opastaa. “Laskekaa vaikka ratsastaessanne laukka-askeleet ääneen nii voi helpottaa”, Sisla neuvoo, kun ratsastajat taas nousevat hevostensa selkään.
Ratsukot suoriutuvat annetusta tehtävästä hyvin ja parastahan olivat valmennettavien omat huomiot ja oivallukset, joita harjoitus heissä herätti.
 
Lopulta Sisla esitteli ratsukoille koko radan ja valmennettavat saivat käyttää äsken oppimiaan taitoja nyt kokonaisella radalla. Kilpailuiden tuntua harjoitukseen saatiin vaatimalla ratsukolta pysähtymine ja “tuomarin” tervehdys ennen suorituksen alkua ja radalle sai lähteä vasta äänimerkistä. Oikeiden kisojen tuntua siis.
 
Radalla oli haastavia esteiden välejä, joissa ratsastajien tuli olla tarkkana laukka-askelien kanssa, mutta lopulta kaikki suoriutuivat radalla varsin mallikkaasti.
Esteitä nostettiin ja radan sai suorittaa uudestaan.
“Ensimmäisellä kerralla vaadin teiltä tarkkaa ratsastusta. Ette saaneet kiirehtiä ja esteitä ei saanut kiihdyttelyn takia tipahdella. Nyt saatte lisätä vauhtia radalle. Mutta edelleen tarkka ratsastus on tärkeintä. Pian otetaan sekuntikellot esiin.” Sisla kuuluttaa kentän reunalta.
 
Valmennuksen lopuksi otetaan esteradalla pieni valmennettavien välinen kisa, nyt kelloa vastaan ja jokainen osallistuja saa laittaa kaikkensa peliin.
Valmennus loppuu verryttelyihin käynnissä pitkin ohjin ja samalla Sisla jakaa loppukommentit jokaiselle osallistujalle erikseen. Kiitoksen ja kumarrukset jaetaan ja Sisla lähtee valmistelemaan matkaa kotia kohden.
 


Valmennuksien tehtävät (valitse yksi): 

A) Listaa ratsustasi asioita aakkosten mukaan. Kirjaa niin monta kuin vain keksit. Esim. A - Ahkera,  B - (the) Best, jne.

B) Kirjoita lyhyt kuittaus valmennuksesi sujumisesta ja sisällytä siihen nämä sanat haluamassasi järjestyksessä ja muodossa: kukkakeppi, vakoilla, Ruotsi, kuiskaus ja hämätä.

C) Kirjoita lyhyt kommentti valmennuksesta niin, että jokainen sana alkaa ratsusi kutsumanimen ensimmäisellä kirjaimella.


Sislalta kommentti kaikille, jotka valmennuksen tehtävän tekevät :)

 
Ilmoittautuminen alle muodossa:
Valmennus
Ratsastaja - Ratsu
 
 
Valmennustarinat julkaistava 14.4-15.4 välillä.
Sislan valmennuskommentit tulevat nähtäville alle 
ja ne lisätään valmennettavien hevosten omille
sivuille kohtaan "valmennukset".
 

~VIRTUAALITALLI HOPEAKAURIIN RATSUTILA~

Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Sisla
Kotisivut: http://sysala.suntuubi.com

15.04.2019 14:57
Tähtivalmennuskommentit
Raven ja Leila: Estevalmennuskommentti

Katselin viimeisiä esteitä viimeistellessäni sivusilmällä Leilan ja Ravenin alkuverryttelyä ja pistin merkille Ravenin ja Leilan olevan tasapainoinen ratsukko, joiden yhteistyö näytti helpolta. Parivaljakosta näkyi myös, että valmennukseen oli valmistauduttu etukäteen ja yhdessä oli varmasti treenattu paljon. Leila liikkui kauniisti ja tammasta näki selkeästi, että töitä oli tehty myös tasaisella kouluratsastuksen parissa.
Päivän ensimmäiset esteet suorititte hyvin.
“Hyvä! Hienosti te vedätte! Ole kuitenkin tarkkana käsiesi kanssa ja pidä pohje paikoillaan hypyssä,” muistuttelin vielä esteillä, muutoin olin todella tyytyväinen ratsukon suoritukseen.
Oli hienoa huomata, miten Ravenin suoritus parani hyppy hypyltä ja Leilakin näytti tyytyväiseltä ja virkeältä.
Pitelin Leilaa sillä aikaa, kun Raven käveli radan laskien esteiden välejä keskittyneenä. Kun hän nousi selkään, näin että hän oli varma ratsastukestaan ja Leilakin huomasi sen. Ensimmäinen rata meni hyvin vaikkakin eräiden esteiden väli meni hitusen pitkäksi. Raven kuitenkin huomasi tilanteen ja korjasi virheensä hienosti ja selvitti esteet kunnialla loppuun asti.
Lopun kisatilanne ei näyttänyt jännittävän ratsukkoa yhtään ja he vetivät superhienosti aina vain kirien aikaansa ja rataansa paremmaksi ja paremmaksi.

“Sinä ja Leila olette aikas hieno ratsukko ja varmasti, kun ylläpidät tuon motivaation ratsastamiseen ja treenaamiseen niin tulette ratsukkona edistymään upeasti!” Kehuin vielä Ravenia hänen laskeuduttuaan satulasta. Taputin vielä Leilan kaulaa ja ratsukko sai lähteä jäähdyttelemään rankan treenin jäljiltä.

Vastaus:

Kiitos Sisla! :)

Nimi: Raven

14.04.2019 16:39
Valmennustarina kirjoitettu!
http://hopeakauriintila.suntuubi.com/?cat=38

Nimi: Raven

01.04.2019 15:23
Estevalmennus
Raven - Favory Ballet XVII

©2019 Hopeakauriin Ratsutila - suntuubi.com