Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Hopeakauriin Ratsutila sijaitsee kuvitteellisen Kerkkälän kylän laitamilla, Kaurismäellä. Tila on jo vanha ja tunnettu ennenvanhaan "Kaurismäen Tilana". Tila kuitenkin autioitui ja on nyt myyty uusille omistajille; Tiana ja Tom Dalgrenille. Tiana ja Tom ehostivat paikan kuntoon, rakennuttivat vanhan navetan tilalle hevostallirakennuksen pienellä laajennuksella ja kunnostivat vanhan puutalon itselleen kodiksi. Kaurismäen Tila sai uudeksi nimekseen "Hopeakauriin Ratsutila".
 

TALLI


Tallissamme on 19 karsinapaikkaa ja yksi pesukarsina, jossa mahtuu pesemään kahta hevosta samaan aikaan. Tallin yläkerrassa sijaitsee heinälato. Varustehuoneesta löytyy pesukone satulahuopien ja loimien pesuun. Purut löytyvät tarhoille vievän sisäänkäynnin viereisestä varastosta.

  

 

TALLIN POHJAPIIRROS:

KARSINAPAIKAT:

1. Wildcard the Joker "Vili"

2. Chili Pepper "Papu"

3. -

4. -

5. Reckless Richard "Risto"

6. Wadi Skye Flyer "Wadi"

7. Machoo Jazz "Macho"

8. Dark Shadow of Sir Frollo "Frollo"

9. Carmelita's Daydream "Melli"

10. Spitfire Zafira ox "Fiija"

11. Favory Ballet XVII "Leila"

12. -

13. Queen of All Ravens "Kiira"

14. Thinking of It "Tinki"

15. -

16. -

17. -

18. Impress Me "Ines"

19. Monzun "Monni"

 

 

TALLIN PÄIVÄRUTIINI:

07:00
 
Tallin herätys. Valot päälle, koneet käyntiin. Hevosille aamuruoat, tehdään illalle ruuat valmiiksi.
08:00
 
Hevosten mahdollinen loimitus ja tarhaaminen
08:30
 
Hevosille heinät ulos. Tarhojen tarkistus, vesien laittoa.
09:00
 
Karsinoiden putsausta, siivoamista
10:30-12:00
Hevosten liikutusta
12:00
 
Päiväheinät ulos (Jos hevonen lähdössä tunnille, annetaan heinät sisään)
13:00
 
Ratsastustunti (ti-to)
13:00-17:00
 
Hevosten liikutusta
15:00
 
Iltaheinät ulos (Jos hevonen lähdössä tunnille, annetaan heinät sisään)
16:00
 
Ratsastustunti (ti-to)
18:00
 
Hevoset sisään, mahdollisten loimien purku, hevosten tarkastus
19:00
 
Hevosille iltaruuat, tehdään aamulle ruuat valmiiksi. Siivoilua ym.
20:00
 
Iltaheinät, valot pois, koneet kiinni. Yörauha.
 

PIHA-ALUE


Parkkialueelta pääsee nopeasti talliin sivuovesta, joka tuo suoraan hoitajien pukuhuoneen eteen. Jos olet käymässä meillä ensimmäistä kertaa, pääset parkkialueelta myös suoraan Tianan toimistoon.

Ulkokenttä, maneesi ja pyöröaitaus kalusteineen ovat hoitajiemme vapaassa käytössä. Siivoathan kuitenkin jälkesi aina käytön jälkeen! Kentän takana sijaitsee Tomin Halli, jossa säilytämme pihan ja tallin ylläpitoon tarvittavia koneita ja työvälineitä. Hallin sivussa on myös varasto, josta löytyy kentälle ja pyöröaitaukseen estekalustoa ym. tarvikkeita. Maneesin tarvikkeet löytyvät maneesista.

Pihalta löytyvät hevostemme suuret ja turvalliset lankkutarhat. Tallin kahdesta suuremmasta karsinasta pääsee suoraan tarhoihin. Nämä ovat varattu tammoille ja varsoille (tarhat 1. ja 2.)

Viereisellä suurella pellolla saa ratsastaa vapaasti. Maastot ovat monipuoliset ja kauniit. Metsässä menee kauniita jokia, joiden viertä pitkin tie johtaa. Jokien yli pääsee parista kohtaa puusiltaa pitkin. Läheltä löytyy myös pieni järvi, jossa pääsee uittamaan hevosia kesäaikaan.

» M A A S T O K A R T T A «

  

 
TALLIPIHAN KARTTA:

TARHAPAIKAT:

1. -

2. -

3. Melli, Tinki, Leila

4. Fiija, Ines, Kiira

5. Macho, Risto

6. Vili, Papu, Monni

7. Frollo, Wadi

 

 


» P E L I S Ä Ä N N Ö T «

Hopeakauriin Ratsutilan toiminta keskittyy pääosin hoitotoimintaan. Järjestämme ratsastustunteja, kilpailuita ja muita tapahtumia tallillamme. Jotkin ratsastustuntimme ovat avoimia myös tallin ulkopuolisille kävijöille. Luethan Pelisääntömme ennen hoitajaksi ryhtymistä. 

Hopeakauriin Ratsutilalla on oma ratsastusseura Hokkari, johon liittymällä pääset kiinni Kokemuspiste- ja Taitotähti -jahtiin! Liittyminen ei vaadi muuta, kuin että olet Hopeakauriin Ratsutilan hoitaja. Seura järjestää jäsenilleen mm. tapahtumia ja neljä kertaa vuodessa Mestaruuskisat!

Suurin osa hevosistamme on myös avoinna jalostuskäyttöön ja tilamme soveltuvat myös varsojen kasvatukseen ja ratsuttamiseen. Jos olet kiinnostunut jonkin hevosemme käytöstä, jätäthän meille postia.

Kaikki tallimme tapahtumat ja ilmoitukset ovat kerätty tallin Ilmoitustaululle, joten tutustuthan siihen huolellisesti. Hoitajien keskeiset asiat sovitaan sen sijaan Kahvihuoneessa.
 
  
 

“Astun aamulla ulos kuistille. Kylmä ulkoilma kietoo minut oitis syliinsä. On vielä aivan pimeää. Foxi astelee ulos kannoillani, suljen oven perässämme. Kädessäni on lämmin kahvikuppi ja kiedon kämmeneni tiukasti sen ympärille. 

Sataa lunta. Hiutaleet leijailevat hiljakseen vielä aivan pimeältä taivaalta. Maa on peittynyt jo valkoiseen lumipeitteeseen. Lähden kävelemään kohti tallirakennusta. Lumi narskuu jalkojeni alla ja mustien jodhpurieni kärkiin kasautuu pienet kinokset astellessani koskemattomassa lumessa. Kylmä tuuli löytää kasvoni tummansinisen toppatakkini hupun uumenista. Siristän silmiäni suojatakseni ne tuulen mukana tuomilta lumihiutaleilta, jotka laskeutuvat kasvoilleni. Nostan olkapäitäni suojatakseni paremmin kaulaani. 

Foxi astelee perässäni keskittyen asettamaan tassunsa lumeen uponneisiin jalanjälkiini. Sen häntä kääntyilee puolelta toiselle sen yrittäessä pitää tasapainonsa. Kävelemme läpi parkkipaikan tallirakennuksen sivussa olevalle toimiston ovelle, jonka päällä palaa yksinäinen valo. Avaan oven ja pujahdamme sisään tallirakennukseen.

Huoneessa on lämmintä ja pimeää. Lasken toppatakkini hupun päästäni vapauttaen suorat, mustat hiukseni sen suojista. Painan valokatkaisijasta kirkkaan kattovalon päälle ja lasken kahvikuppini toimiston pöydälle. Silmäni totuttelevat vielä valon kirkkauteen ja tunnen yön jäljiltä vielä raskaiden luomieni painavan hieman. Räpyttelen silmiäni ja astelen toimiston ovesta tallin ruokintahuoneeseen. Foxi on edelleen kannoillani ja seuraa puuhiani kiinnostuneena. Kuulen matalan ja rauhallisen, uteliaan hörähdyksen tallista. Tinki. Nappaan ruokintahuoneesta kaksi valmiiksi täytettyä ruokaämpäriä mukaani ja astelen tallin puolelle.

"Huomenta" tervehdin tallin hevosia ja kävelen käytävää pitkin tallin toiseen päätyyn ensimmäiselle karsinalle. Musta ori odottaa minua karsinansa ovella ja tepastelee jo malttamattomana tietäen, miten rutiinimme toimii: on ruoka-aika ja hän on ensimmäinen. Foxi jää istumaan edemmäs, kun liu'utan karsinan oven auki. Oriin valkoisen piirron somistama pää kurkottelee jo sylissäni olevaan ruokaämpäriin. "Maltahan vielä, Vili".

Jälleen uusi aamu omalla tallillani. Mitähän tämä päivä tuokaan tullessaan?„

-Tianan blogi 17.12.18-


KARTAT: Tiana©

 

~VIRTUAALITALLI HOPEAKAURIIN RATSUTILA~

©2019 Hopeakauriin Ratsutila - suntuubi.com